Logo — Garderen

Nieuws

’t Veluws Zandsculpturenfestijn opent weer haar deuren!

8 jun, 2020
’t Veluws Zandsculpturenfestijn opent weer haar deuren! —

Op zaterdag 6 juni 2020 werd het grootste zandsculpturen evenement van Nederland weer geopend. Dit gebeurde door oud-kamervoorzitter en politica Gerdi Verbeet, bijgestaan door burgemeester Asje van Dijk. Dit jaar staat ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in het teken van ’75 jaar bevrijding’, met toepasselijke en indrukwekkende zandsculpturen die scènes uit de Tweede Wereldoorlog nabootsen.

Advertentie
Standaard afbeelding

‘t Veluws Zandsculpturenfestijn houdt 1,5e meter

Ben je toe aan een leuk én veilig uitje? Door de grootte van zowel het binnen- als buitenterrein beweeg je je vrij over de aangelegde wandelroute. Het wandelpad is alleen in één richting te lopen. Op deze manier kom je geen bezoekers van de andere kant tegen en hoef je nagenoeg niemand te passeren. Mocht dit wel het geval zijn? Geen probleem! Het complete wandelpad is, in de periode dat ze hun deuren moesten sluiten, namelijk verbreed zodat je met gemak de 1½ meter regel kunt hanteren. Bij de entree, waar medewerkers je vertellen over alle genomen maatregelen, staan dispensers met handreiniger voor je klaar. Maar ook op andere punten is er ruim de gelegenheid om je handen te wassen of te desinfecteren.

Zandsculpturen beeld 75 jaar bevrijding

Terug in de tijd met ’75 jaar bevrijding’

Tijdens deze editie van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ga je terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog, waarbij alles is aangekleed in de stijl van toen. Van de muziek tot alle decoraties, je waant je echt in de oorlogsjaren. Naast belangrijke veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de ‘Slag om Arnhem’ en D-Day, komen ook de bevrijding, het leven van Anne Frank, onze verzetshelden, de spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis volop aan bod. De ‘aanval op Pearl Harbor’ is één van de meest imposante bouwwerken van deze editie in Garderen. Het bouwwerk is maar liefst 11 meter lang en bijna 5 meter hoog!

Van harte welkom, maar reserveer vooraf

’t Veluws Zandsculpturenfestijn ging 6 juni 2020 weer open en hanteert verruimde openingstijden, van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur. Op zondag is het park gesloten. Er wordt gewerkt met tickets op datum en timeslots. Dit is verplicht, dus u kunt niet op de bonnefooi naar het zandsculpturen evenement komen. Op deze manier wordt het toegestane maximaal aantal bezoekers per uur gegarandeerd en houdt het bedrijf grip op de situatie! Meer informatie over deze tijdslots en praktische informatie vindt je op de website van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Online tickets boek je hier.