Logo — Garderen

Nieuws

Team Klop Garderen fietst Alpe d’HuZes

11 mrt, 2015
Team Klop Garderen fietst Alpe d’HuZes —

Op 4 juni 2015 wordt voor de tiende keer de Alpe d’Huzes gehouden. Dit evenement, met als middelpunt de Franse berg Alpe d’Huez, is een fiets- en loopevenement waarbij de gesponsorde deelnemers proberen om maximaal 6 maal de berg te ‘bedwingen’. De opbrengst van deze tocht met het vaste motto: ‘Opgeven is geen optie’ is bestemd voor onderzoek naar alle soorten van kanker. Voor de eerste keer zal ook Team Klop Garderen al fietsende haar steentje bijdragen aan dit bijzondere jaarlijkse gebeuren.
Gonny Livestroo

Advertentie
Ten Hulscher

Team Klop Garderen bestaat uit Elise, Geert en Niels Klop van de gelijknamige Klavecimbelbouw uit Garderen en Arjen Korevaar van Kene Media uit Barneveld. Zoals de meeste deelnemers aan de Alpe d’Huez heeft ook dit viertal haar eigen persoonlijke redenen om mee te doen. Voor Elise (28) en Geert (21) is dat om hun broer Niels (24) te steunen waarbij in 2013 teelbalkanker werd geconstateerd.

Niels: “Ik wil mee doen om te kunnen zien waar ik weer toe in staat ben. Door de chemo wordt je compleet afgebroken. Het is een uitdaging, ook mentaal, om te laten zien: dìt heb ik meegemaakt en dìt kan ik weer”.

Arjen heeft de beklimming al 3 keer gedaan. De eerste keer in 2010, nadat in 2008 ook bij hem teelbalkanker werd geconstateerd. Arjen: “Iedereen die meedoet heeft wel ‘iemand op de bagagedrager zitten’. Ook overleden personen. Je krijgt echt kippenvel van alle kaarsjes die langs de route staan”. Het kan bijna geen toeval zijn, vindt Arjen, dat zij met dezelfde soort kanker elkaar tegenkwamen in dezelfde Rabo jongerenraad.

Daar raakten zij met elkaar aan de praat over hun ervaringen in het medische circuit, maar ook zakelijk kregen zij met elkaar te maken. Er ontstond een vriendschap en zo kon het gebeuren dat Niels in oktober 2014 tijdens zijn verjaardag Arjen vertelde dat hij er over dacht om de Alpe d’Huez te beklimmen. Waarop hij van deze de toezegging kreeg dat hij dan wel mee wilde fietsen. Niels: “Echt tof dat Arjen er geen seconde over na hoefde te denken voordat hij dat zei”.

Niels was in juni 2014 al met fietsen begonnen om weer wat kracht op te bouwen. Eerst maar een half uurtje per dag, maar allengs langer en langer. Tijdens zijn revalidatie had hij al wat aan fitnessoefeningen gedaan en ook dat hielp mee bij het fietsen. En dan natuurlijk zijn oudste zus Elise en ‘broertje’ Geert. Vrijwel vanaf het begin zijn zij, zo veel als mogelijk, met Niels mee gaan fietsen. Toen zij hoorden van Niels’ plannen voor de Alpe d’Huzes’ of ‘ ‘t Ding’ zoals Arjen de berg ook wel gekscherend noemt, stond voor hen vast dat zij dan ook van de partij wilden zijn. Niet alleen trouwens om Niels te steunen, maar ook omdat zij het heel belangrijk vinden dat er geld komt voor onderzoek naar kanker.

Geert als student Biomedische Wetenschap en Elise werkzaam als projectcoördinator bij Ziekenhuis De Geldersche Vallei en beleidsadviseur bij verpleeghuis Norschoten weten maar al te goed hoe belangrijk het is om kanker vroegtijdig op te sporen, ook bij ex-patiënten, om zo snel mogelijk met de behandeling te kunnen starten. Ook is onderzoek nodig om de huidige behandeling te verbeteren. Op alle fronten is er nog heel veel te doen en daar is geld voor nodig, zijn zij beide van mening. Iets waar ook Niels en Arjen het van harte mee eens zijn.

Voordat het viertal met familie en vrienden naar Frankrijk afreist, moet er eerst nog flink getraind gaan worden. De Alpe d’Huez is namelijk een behoorlijk pittige berg. De top ligt op zo’n 1860 meter en voordat men daar is moeten eerst 21 haarspeldbochten genomen worden. Het gemiddelde stijgingspercentage bedraagt 7,9 % en op het eerste gedeelte is dat zelfs 11% . Arjen; “Echt niet afstappen heb ik de anderen al op het hart gedrukt. Gewoon in een heel klein versnellinkje doorgaan”. Voor de Amstel gold race zijn zij helaas uitgeloot, maar een weekje trainen in Zuid-Limburg zit nog wel in de planning. Wellicht kan dan hetzelfde, pittige, parcours gereden worden.

Hoe vaak de Alpe d’Huez beklommen gaat worden is moeilijk in te schatten vindt het viertal. Dat hangt namelijk nauw samen met de weersgesteldheid. Of zus Margreet komt kijken nar de verrichtingen van haar broers en zus is nog niet bekend, zij heeft net haar eerste kind gekregen, maar pa en ma Klop zijn in ieder geval present in Frankrijk. Zij dragen trouwens ook hun steentje bij door de dag ervoor, 3 juni , de ‘Alpe d’Huzus’ te lopen. Hetzelfde parcours als bij de ‘Alpe d’Huzes, maar dan voor familie en vrienden. Zo hebben zij op 4 juni alle tijd om het Team Klop aan te moedigen.

Voor donaties of meer informatie kunt u kijken op de teampagina: deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/klop
Voor bedrijven is het mogelijk om te kiezen voor een donatie per factuur.