Logo — Garderen

Nieuws

Tientjesactie Gereformeerde kerk

2 dec, 2015
Tientjesactie Gereformeerde kerk —

Door: Gonny Livestroo.

Advertentie
Deurbeslag.nl

“De kerk is er niet alleen voor de eigen leden. Als kerk wil je er ook zijn voor andere mensen in het dorp wanneer zij problemen of verdriet hebben” vindt dominees Casper van Dorp van de Gereformeerde Kerk in Garderen. Bijvoorbeeld door het steunen van de Voedselbank of het brengen van een bloemetje naar iemand in het dorp die het al langere tijd moeilijk heeft en wel wat extra aandacht verdiend.

Om dat te kunnen blijven doen als zelfstandige kerk per 1 januari 2016, is een financieel steuntje in de rug natuurlijk meer dan welkom. Dat is de reden dat de kerk onlangs een ‘tientjesactie’ is gestart voor de leden van de kerk. Hierbij wordt in ruime mate een beroep gedaan op de creativiteit en het benutten van misschien wel onvermoede talenten van de deelnemers. Alle leden mochten tijdens een kerkdienst als ‘startkapitaal’ een tientje van de schaal nemen. Niet met de bedoeling deze voor privédoeleinden te gebruiken, maar om deze tien euro te vermeerderen door middel van het organiseren van allerlei activiteiten.

Zo kan er van het geld bijvoorbeeld de benodigdheden voor het bakken van pannenkoeken worden gekocht. Vervolgens kan men dan mensen uitnodigen om de gebakken pannenkoeken tegen betaling thuis of in De Ruimte van de Gereformeerde kerk te komen opeten. Het hiermee verdiende geld wordt vervolgens gedeponeerd in de ‘talentenkist’ van de kerk. De naam ‘talentenkist’ is bewust gekozen om de leden van de Gereformeerde Kerk uit te dagen hun talent of talenten te gebruiken om de kerk financieel tot steun te zijn en daarmee weer de Garderense bevolking. Tot 13 december kan nog meegedaan worden aan deze actie. Op dit moment zijn er al zo’n 15 acties gaande. Zo kun je bijvoorbeeld een mountainbike-tocht maken met een van de leden met daarbij een drankje en een hapje.

Er is iemand die i-Pad les geeft. Een ander maakt je wegwijs op de computer, weer een ander smeed iets voor je in zijn smederij of iemand maakt een fraaie bloemenkrans. Er worden gymlessen gegeven, groenten uit eigen tuin verkocht of er wordt bij je thuis afgewassen. Het kan ook zijn dat je wordt uitgenodigd om bij een van de deelnemers aan de tientjesactie tegen betaling pizza komen eten bij hem of haar thuis. Natuurlijk heeft ook Van Dorp een bijdrage geleverd aan de ‘talentenkist’ door een hele avond af te wassen in de keuken van Restaurant De Bonte Koe in Garderen voor 50 euro. Elk talent van iedereen van jong tot oud kan gebruikt worden om geld te verdienen.

De iPad-les staat overigens gepland voor dinsdag 1 december van 19 – 21 uur. Aanmelden via de website van de kerk. Overigens kunnen sommige talenten ook benut worden voor dingen die met de komende feestdagen te maken hebben. Wie bijvoorbeeld opziet tegen het optuigen van de kerstboom kan zelfs hiervoor terecht bij de talenten van de Gereformeerde kerk. Om te zien welke activiteiten er inmiddels al aangeboden worden, kan men kijken op de website van de Gereformeerde Kerk.