Logo — Garderen

Nieuws

Unieke zeepkistenrace in Garderen

27 mrt, 2015
Unieke zeepkistenrace in Garderen —

Op vrijdag 5 juni viert Garderen de 70-jarige bevrijding van Nederland en ook het feit dat als gevolg van deze bevrijding de Garderense Oranjevereniging 70 jaar geleden werd opgericht. De jubileumcommissie van de Oranjevereniging Garderen, die binnenkort het volledige programma voor deze dag bekend zal maken, heeft bedacht dat een beetje nostalgie wel past bij deze feestdag en roept daarom alle basisschoolleerlingen in Garderen op voor een ouderwets gezellige zeepkistenrace.

Advertentie
Deurbeslag.nl

De zeepkistenrace zal worden gehouden op sportpark De Westeneng aan de Hogesteeg in Garderen en wordt gehouden van 16.00 uur tot ongeveer 18.00 uur. Er worden 4 categorieën gehanteerd bij de race en bij elke categorie zijn een aantal prijzen te winnen. Deze prijzen zullen ter beschikking worden gesteld door Garderense ondernemers. Er wordt een prijs ter beschikking gesteld voor de snelste zeepkist en voor het exemplaar dat er het leukst, mooist of origineelst uitziet. Ook is er voor elke categorie een pechprijs.

Een wedstrijdteam mag maximaal bestaan uit twee personen. Uiteraard zal ook een bijpassende of spectaculaire outfit een extra puntje opleveren. Voor alle duidelijkheid: de race is alleen voor kinderen uit Garderen in de basisschoolleeftijd en de zeepkist mag alleen maar geduwd worden en mag dus bijvoorbeeld niet op het frame van een skelter gebouwd zijn of een motortje hebben. Op het sportpark, thuisbasis van voetbalvereniging De Veluwse Boys en Loopgroep Garderen, zal naast de voetbalvelden een speciaal parcours voor de zeepkistenrace worden uitgezet.

Op internet is overigens allerlei informatie te vinden over het bouwen van een eigen zeepkist. Misschien is de meivakantie wel een uitgelezen moment om een prachtige zeepkist in elkaar te knutselen. Misschien ook met wat hulp van ouders of familie? Na de zeepkistenrace zullen burgemeester dr. J.W.A. Van Dijk en wethouder E. Fokkema van de gemeente Barneveld op het sportpark een bijzonder mozaïek/schilderij onthullen. Dit kunstzinnige object is gemaakt door leerlingen van de Prins Bernhardschool in Garderen. In de toekomst zal het kunstwerk wellicht in het nieuwe dorpshuis te bewonderen zijn of anderszins op een prominente plek in Garderen geplaatst worden.

Inschrijven voor deze unieke zeepkistenrace in Garderen kan vóór 11 mei via: zeepkistgarderen@gmail.com. “Bij onvoldoende deelnemende teams kan de zeepkistenrace geen doorgang vinden” meldt de organisatie. Wie echter zijn oor te luisteren legt op het schoolplein van de school waar ook het kunstwerk ter ere van het dorpsfeest is vervaardigd, de Prins Bernhardschool, zal er al snel achter komen dat de zeepkistenrace bij de kinderen die daar aan het spelen zijn al ‘het gesprek van de dag is’. De animo voor het gebeuren is in ieder geval al een feit. Nu nog even aanmelden!

Gonny Livestroo