Logo — Garderen

Nieuws

VeluwsePlek begeleidt jongeren ‘op ontdekkingsreis naar de toekomst’

30 okt, 2019
VeluwsePlek begeleidt jongeren ‘op ontdekkingsreis naar de toekomst’ —

Ondernemer Trinke van Dam geeft sinds een paar maanden studiekeuzebegeleiding op VeluwsePlek. Op deze bijzondere locatie aan de Koningsweg in Ermelo, tussen Houtdorp en Speuld, kunnen jongeren die volgend jaar een vervolgstudie moeten kiezen, op ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf.

Advertentie
YouTap

Zoveel om uit te kiezen

‘Er zijn tegenwoordig veel leuke opleidingen’, aldus Trinke. ‘Keuze genoeg. Maar wat als je nog niet precies weet wat je gaat doen? Kleine troost: als dat zo is, ben je echt de enige niet. Maar toch, je voelt de druk. Want een vervolgopleiding kiezen is niet zomaar iets. Het bepaalt tenslotte in sterke mate je eigen toekomst. Want stel dat je niet de juiste keuze maakt. Niets zo vervelend als een studie moeten voltooien die je eigenlijk helemaal niet ligt. En met een eenmaal begonnen opleiding stop je ook niet zomaar. Daarna een andere studie oppakken, is niet altijd mogelijk en als dat wel kan, moet je voor de extra studietijd weer geld lenen’.

Op een leuke manier je richting vinden

Misschien vind je zo veel dingen leuk, dat je niet weet wat je moet kiezen. Maar het kan ook zijn dat je überhaupt niet weet wat bij je past of wat je talenten zijn. Op internet zijn testjes genoeg te vinden. Maar het lastige van testjes is, dat je deze vooral met je hoofd invult. Met het risico dat je vervolgens naar het eindrapport kijkt met het idee van ‘tja, en wat moet ik daar nu mee?’.

Gelukkig is er ook een eenvoudige en leukere manier om erachter te komen in welke richting je het moet zoeken. Eentje waarbij je meer met je gevoel naar jouw gedroomde toekomst kijkt.

Jouw ideaal in beeld

Op een creatieve en ontspannen manier bekijkt Trinke samen met jou wat bij je past. Waar je interesses liggen en blij van wordt. Op deze ontdekkingstocht werkt ze met beeld en spel in een ontspannen offline omgeving op VeluwsePlek. Op deze plek ervaar je dat de natuur en de rust om je heen je helpt om relaxed te ‘werken’ aan jouw ideale toekomst.

Kiezen met een persoonlijk studiekompas

Na deze workshop weet je waar je blij van wordt en waar je kracht ligt. Heb je je richting helder. Met jouw persoonlijke studiekeuzekompas kies je na deze dag makkelijker en met zelfvertrouwen een studie die bij je past.

Wil je ook op zo’n ontdekkingsreis? Neem voor een vrijblijvend intakegesprek, eventueel samen met je ouders, contact op met Trinke – Trinke.nl