Logo — Garderen

Nieuws

Vijfde plaats Garderense koersballers

23 jun, 2015
Vijfde plaats Garderense koersballers —

Afgelopen vrijdag organiseerde Be Active, het team dat o.a. de sport- en spelactiviteiten voor jongeren en ouderen in de gemeente Barneveld organiseert, een groot Koersbaltoernooi in de Oosterboshal in Barneveld waaraan ook 2 teams uit Garderen deelnamen.

Advertentie
Standaard afbeelding

Koersbal is enigszins vergelijkbaar met jeu de boules, maar in plaats van buiten wordt het binnen gespeeld op een mat. De koersballen moeten zo dicht mogelijk bij de ‘jack’ het witte doelballetje worden gegooid. Extra handicap hierbij is dat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden ligt en dat kan nogal eens verrassingen opleveren.

Helaas waren er nogal wat deelnemers uit Garderen door omstandigheden verhinderd, waardoor de Garderense teams dit jaar niet hun beste beentje konden voortzetten. Team Garderen 1 wist uiteindelijk 14 punten te scoren, maar moest er ook weer 13 aan de tegenstanders afstaan. Team Garderen 2 scoorde 13 punten en moest 24 tegenpunten accepteren.

Niet dat de Garderense deelnemers daar veel problemen mee hadden. De gezelligheid van het Koersballen en er lekker even uit zijn, telde voor hen duidelijk meer mee dan het winnen van het toernooi.

Uitslag: 1. Zwartebroek, 2. Barneveld, 3. Stroe, 4. Kootwijkerbroek, 5. Garderen.