Logo — Garderen

Nieuws

Wordt het weer een avondje voor de TV hangen… of kom je bridgen?

26 sep, 2016
Wordt het weer een avondje voor de TV hangen… of kom je bridgen? —

Op maandagavond ben je van harte welkom bij vrije inloop bridge: bridgen zonder verplichtingen, in een gezellige sfeer. Wil je liever competitie spelen? Dan kan dat op de donderdagavond bij Drive Inn. Beide avonden starten om 19.30 uur.

Advertentie
YouTap

driveinn-apeldoorn-artikel

Bridgecursus voor beginners
Kun je nog niet bridgen, maar wil je graag kennis maken met het bridgespel? Er worden regelmatig cursussen gegeven. De ‘Bridgecursus voor beginners’ startte op maandag 3 oktober 2016. Vanaf maandag 2 januari 2017 wordt in 14 lessen het bieden behandeld en afgesloten met een einddrive. De cursusavond bestaat uit twee delen: één uur theorie en één uur spelen. Tussendoor is er pauze voor een drankje. De cursusavond duurt tot uiterlijk 22:00 uur. Ervaren bridge docent Jouke Postma – één van de beste bridgers van Apeldoorn en omgeving – verzorgt de cursus. Na afloop van de 25 lessen kunt u bij een bridgeclub competitie spelen.

Locatie

Je vindt ons Denksportcentrum Apeldoorn Noord aan de Sleutelbloemstraat 22, 7322 AG Apeldoorn. U kunt u opgeven bij Willy Wokke (willywokke@hetnet.nl of na 10:30 uur via telefoonnummer 055-5214911).

Het is niet nodig om je op te geven voor de vrije inloopavond. Op maandag 26 september is er vanaf 19.30 uur een informatie avond. Dan kun je kennis maken, vragen stellen en je opgeven voor de cursus. Voor meer informatie kun je ook kijken op denksportapeldoornnoord.nl.

Wat is bridge?
Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven. Bij bridge speel je samen
met je partner (die tegenover je zit) tegen twee tegenstanders. Op elk spel probeer je met je partner meer slagen te maken dan de tegenstanders. Dit doe je door te anticiperen op de ontwikkelingen tijdens het spel. Dit klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is, want iedereen kan bridge leren!

Elk spel duurt ongeveer tien minuten. In competitieverband worden er meestal 24 spellen per sessie gespeeld. Voldoende kansen dus om je te revancheren na een spel dat niet zo goed ging. Omdat je steeds tegen andere paren speelt, is bridge een sociale sport. Je ontmoet veel verschillende mensen en je kunt het overal en tegen iedereen spelen. De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde.