Logo — Garderen

Nieuws

Zeer geslaagde kruimelmarkt

10 feb, 2016
Zeer geslaagde kruimelmarkt —

Door: Gonny Livestroo.

Advertentie
YouTap

Het bestuur van de Dr. Kruimelstichting, de stichting die o.a. activiteiten organiseert voor de oudere inwoners van Garderen, was na afloop van de door hen georganiseerde Kruimelmarkt meer dan tevreden. De belangstelling voor de markt was bijzonder groot dit jaar. Hierdoor kan niet alleen de kas van de stichting weer gespekt worden, maar ook die van de vele aanwezige ‘Goede Doelen’ stands die op de markt vertegenwoordigd waren.

De markt wordt door veel bezoekers gezien als een mooie gelegenheid om eens lekker bij te kletsen. Liefst onder het genot van een hapje en een drankje. De organisatie springt hier heel attent op in door steeds meer op de ‘menukaart’ te zetten. Dit jaar konden er bijvoorbeeld ook puntzakken friet besteld worden en dat bleek een schot in de roos. Ook de door Slagerij Schuiteman kosteloos geleverde hamburgers vonden gretig aftrek. Er is altijd genoeg te zien en te beleven op de markt en dat je er, indien gewenst, ook gewoon lekker bij kunt gaan zitten, wordt overduidelijk door veel mensen op prijs gesteld.

Dit jaar was er voor het eerst ook een levende grabbelton. Bestuurslid Anja van Bentum van de organiserende Dr. Kruimelstichting droeg een jurk met allerlei vakjes, ter beschikking gesteld door de ook op de markt aanwezige Zorginstelling Norschoten, waaruit kinderen voor een luttel bedrag een cadeautje konden grabbelen. Ook de door de Garderense breiclub en de leden van de Dagbehandeling gebreide muisjes vlogen bij wijze van spreken ‘als warme broodjes over de toonbank’. Vooral kleine kinderen waren zeer gecharmeerd van de leuke breisels, waarmee ook nog eens een prijs te winnen was. Er zijn jaren geweest dat de opbrengst van de markt enigszins teleurstellend was. Daar is dit jaar echter absoluut geen sprake van.