Logo — Garderen

Nieuws

Zip Your Lip JFC brengt ruim € 13.500,- op

13 mrt, 2019
Zip Your Lip JFC brengt ruim € 13.500,- op —

Al jaren doet het Johannes Fontanus College (JFC) mee aan Zip Your Lip, een actie van World Vision. Met deze actie lieten 150 deelnemers 24 uur hun eten staan. De actie vond plaats op maandag 11 en dinsdag 12 maart en bracht € 13.636,- op.

Advertentie
Standaard afbeelding

Prijzen

Er waren ook prijzen te winnen voor de deelnemers die het meeste geld ophaalden. De 1prijs (4 toegangskaartjes voor Walibi) ging naar Matthias Pranger. Hij haalde € 819,- op. De 2prijs (2 toegangskaartjes voor Walibi) was voor Myrthe Oudshoorn met € 540,-. De 3e prijs (€15,- te besteden bij McDonalds) was voor Norah van de Pol met € 398,-.  

Het grootste deel van de leerlingen bleef op school tijdens de actie. Er waren verschillende activiteiten, bijvoorbeeld een workshop handlettering, lasergamen, een gameroom en diverse opblaas activiteiten. Verder waren er diverse spellen, films en een bonte avond waarbij JFC-collega’s ondersteunden. Op dinsdag 12 maart werd de actie afgesloten met een maaltijd op school. 

Zip your Lip JFC 2019

De actie

Dit jaar komen we in actie voor kinderen in Afghanistan. Een land waar door de enorme droogte van afgelopen jaar grote voedseltekorten zijn ontstaan. Met het geld dat de leerlingen van het JFC en andere jongeren ophalen, willen ze 18.000 mensen helpen. Zij gaan elke dag met honger naar bed en zijn zwaar ondervoed. (meer info: https://zipyourlip.worldvision.nl/hier-gaat-jouw-opbrengst-naartoe)

World Vision

World Vision is de organisatie die de actie coördineert. Zij willen dat kinderen in ontwikkelingslanden gezond zijn en onderwijs krijgen. Ze vinden het belangrijk dat kinderen opgroeien in een veilige leefomgeving waar ze liefde ervaren en doorgeven. Ze luisteren naar kinderen en pakken de oorzaken van armoede en onrecht aan. Samen met de familie en omgeving werken ze aan vooruitgang die doorgaat als World Vision weg is. 

Eindbedrag Zip Your Lip actie JFC 2019