Logo — Garderen

Nieuws

Zusjes uit Garderen nemen deel aan het WK Junioren trampolinespringen

9 nov, 2015
Zusjes uit Garderen nemen deel aan het WK Junioren trampolinespringen —

Door: Petra Boeve. De tweelingzusjes Anke en Tessa Boeve (12 jaar) hebben deze week goed nieuws gekregen van de KNGU. Zij zijn officieel geplaatst voor de World Age Group Competitions. De springsters uit Garderen kunnen hun geluk niet op. Dit officieuze WK Junioren Trampolinespringen vindt plaats in de eerste week van december in het Deense Odense.

Advertentie
Deurbeslag.nl

Na een korte periode bij Orion in Putten te hebben gesprongen springen de zusjes sinds twee jaar bij Sparta in Ermelo en hebben sindsdien telkens weer voor een verrassing gezorgd. Vorig jaar werden ze in de C-klasse Nederlands Kampioen synchroonspringen en deze zomer wisten ze deze titel te prolongeren in de B-klasse. Ook dit voorjaar lieten ze tijdens de Ostsee Pokal in het Duitse Sörup zien dat ze heel goed staat zijn om ook internationaal mee te doen in het synchroontoernooi. Zij mochten daar de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Anke en Tessa Boeve stonden er na twee eerdere plaatsingswedstrijden dan ook goed voor. Anke hoefde zelfs maar 0,05 punten toe te voegen aan haar maximale score. Met een fraaie verplichte oefening deed ze dat met gemak. Haar zus Tessa sprong echter nog een fractie beter en wist zo plek 3 van de 4 beschikbare plaatsen te bemachtigen. Anke sprong zich naar plek 5 in het eindklassement en mag nu vanwege goede synchroonprestaties meedoen aan het synchroontoernooi van Odense. Vanzelfsprekend zullen de zusjes Boeve daar samen een gooi doen naar een podiumplek.

Samen met teamgenootje Dani Mooibroek (13 jaar) uit Harderwijk zullen de drie Sparta-meiden de komende weken flink aan de bak moeten om optimaal in vorm te zijn voor hun eerste WK. We wensen hen alle drie heel veel succes!!

Tessa-Anke