Logo — Garderen

Nieuws

Fiets mee met de Giro di Barneveld

28 apr, 2016
Fiets mee met de Giro di Barneveld —

Dit jaar komt de Giro d’Italia naar Nederland! Op 6 t/m 8 mei 2016 start de wielerronde in respectievelijk Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Omdat er op de gehele Veluwe prachtige, spannende en spectaculaire fietsroutes te vinden zijn, haakt de gemeente Barneveld hier graag bij aan met een heuse ‘Giro di Barneveld’. Immers: de Veluwe is een prachtige plek voor zowel recreatieve als sportieve fietsers.

Advertentie
Deurbeslag.nl

Op de website van Giro di Barneveld vind je een 75 kilometer-lange fietsroute door alle dorpskernen van de gemeente Barneveld. Een bijzondere fietstocht waar maandenlang aan gewerkt is. Verschillende ondernemers haken op een ludieke manier bij de ‘roze route’ aan, bijvoorbeeld door de kleur te verwerken in de producten die ze verkopen. En vind je 75 kilometer wat te ver? Je kunt de route starten en eindigen waar je maar wilt!

Omdat de Veluwe elk seizoen schitterend is, is ook deze fietstocht een blijvertje. Inwoners, toeristen en recreanten kunnen het gehele jaar deze bijzondere rit ondernemen. De plattegrond is te downloaden als .gpx bestand, zodat hij ingeladen kan worden in een GPS-apparaat.

PON-GiroDiBarneveld-snelwegscherm-v1-1

Blogger Mirre doet verslag van de voorbereidingen voor de Giro d’Italia in Barneveld. Al fietsend onderzoekt ze hoe ‘roze’ de provincie kleurt. Klik hier om de blog te lezen over haar fietstocht door de gemeente Barneveld, waarbij ze onder andere Restaurant De Bonte Koe en het Garderense Klimbos aandeed.

PON-GiroDiBarneveld-snelwegscherm-v1-2