Logo — Garderen

Nieuws

Interessante GOV-lezing door ondernemer Arko van Brakel

8 nov, 2018
Interessante GOV-lezing door ondernemer Arko van Brakel —

“Een ondernemer is toch wat anders dan een manager. Waar een ondernemer ideeën succesvol maakt, is de manager eerder iemand die op de winkel past. Waar niks mis mee is, ook hard nodig… maar managen en ondernemen zijn echt twee verschillende dingen…” Aan het woord is Arko van Brakel. Hij trad afgelopen maandagavond 05 november op tijdens de Ondernemersavond georganiseerd door de drie ondernemersverenigingen van Elspeet, Garderen en Uddel. Dik 70 mensen luisterden aandachtig mee in Het Blanke Schot.

Advertentie
Standaard afbeelding

Groeien met kennis en inspiratie

Arko van Brakel bracht die avond zijn visie en ervaringen met veel kennis en inspiratie. Hij introduceerde het S-model, waarin Arko uitlegde dat er een logische volgorde zit in de groei van ondernemingen. Je start met het idee, werkt het uit, je komt diepe dalen tegen alvorens je het succes kunt boeken. Vaak zijn de ondernemers dan weer met nieuwe zaken bezig en doen managers hun job het bedrijf te organiseren.

Over Arko van Brakel

Arko is ondernemer van het eerste uur. Oprichter van Euronet, het eerste bedrijf in Nederland dat ‘Internet in a box’ verkocht. Na de succesvolle verkoop kwamen ook voor Arko de hoge bergen en… diepe dalen, ervaringen waar hij luchtig en leerzaam over kan vertellen.

Arko is ook directeur van management instituut De Baak geweest. Hij schrijft boeken en columns o.a. in het FD. Sinds 2016 is hij als medeoprichter en Chief Inspiration Officer verbonden aan het Semco Style Institute, gespecialiseerd in vernieuwende trainings- en inspiratieprogramma’s. Arko reist de hele wereld over om management teams te helpen met management ondernemen en maatschappelijk ondernemerschap. En zo kwam de Apeldoorner Arko ook zomaar in Uddel terecht…

We mogen terugzien op een interessante geslaagde avond. Uiteraard sloten we af met een paar goed gevulde glazen, lekkere hapjes en prima gesprekken.