Logo — Garderen

Nieuws

Vorige

Veluws Zandsculpturenfestijn, ’t / De Beeldentuin

Veluws Zandsculpturenfestijn, ’t / De Beeldentuin — Garderen
Veluws Zandsculpturenfestijn, ’t / De Beeldentuin — Garderen
Veluws Zandsculpturenfestijn, ’t / De Beeldentuin — Garderen
Veluws Zandsculpturenfestijn, ’t / De Beeldentuin — Garderen

Veluws Zandsculpturenfestijn, ’t / De Beeldentuin

Oude Barnevelderweg 5

3886 PT Garderen

Bezoek websiteRouteplanner

Over Veluws Zandsculpturenfestijn, ’t / De Beeldentuin

Ben je op zoek naar een gegarandeerd leuk en compleet dagje uit waarbij je helemaal in vakantiestemming komt? Dan ben je bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen op het juiste adres. Dit unieke en grootste zandsculpturen evenement van Nederland heeft elk jaar een ander thema en biedt veel indrukwekkende zandcreaties!

Bloemenpracht
Op het terrein van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn raak je niet uitgekeken. Vanuit een gezellig straatje, waar achter verschillende etalages de mooiste zandsculpturen schuilgaan, loop je zo de Veluwse bossen in. Zie hoe de Veluwe groots is nagebootst, waarbij de natuur van buiten naar binnen is gebracht, inclusief dieren, geluiden en zandsculpturen. Gun daarna je benen even wat rust in het sfeervolle restaurant om vervolgens het buitenterrein te betreden, dat door Rob Verlinden is omgetoverd tot een kleurige bloemenzee, zodat alle zandsculpturen nog beter tot z’n recht komen. Neem op het terras een kop koffie of werp van bovenaf een blik op de bijzondere werken door plaats te nemen in een van de karretjes die over de monorail rijden (leuk voor jong én oud). Zo zie je nog meer details en ervaar je hoe bijzonder alle werken samen zijn.

Naar het Rijksmuseum
Binnen kun je naast zandsculpturen ook echte schilderijen bewonderen. Zo heeft ’t Veluws Zandsculpturen een ruimte ingericht waar de ‘carvers’ een afbeelding van een schilderij van de Friese kunstschilder Wiebe van der Zee, vooral bekend van zijn aquarellen van koeien en andere boerderijdieren, compleet uit zand hebben gemaakt. Daarbij is er een expositieruimte ingericht waar ook zijn schilderijen hangen. Ook is er een expositieruimte waarbij je je waant in het Rijksmuseum. Hier hangt dan ook de Nachtwacht op ware grootte (maar liefst 4,37 meter bij 3,63 meter) en andere schilderijen van meesters die je normaal gesproken alleen bij het beroemdste museum in Nederland kunt zien. Kunstschilder Jacob Tuijn uit Emmen heeft alle schilderijen tot in detail nageschilderd.

Ga voor een high tea en doe inspiratie op
Heb je alle zandsculpturen bekeken, dan kun je buiten op het terrein van de Beeldentuin nog even op je gemak tuinideeën opdoen en de mooiste tuindecoraties en beelden bekijken. Of geniet op de begane grond van het nostalgische showroomdorp bij de Beeldentuin, van een heerlijke lunch of high tea bij Brasserie-Lunchroom de Rozentuin. In deze sfeervolle lunchroom word je door onder andere mensen met een verstandelijke beperking op je wenken bediend. Zin om nog even te shoppen? In het nostalgische woonwinkeldorp van ruim 1300 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen vind je alles voor in huis.

Prijs & openingstijden
’t Veluws Zandsculpturenfestijn vindt van april t/m oktober plaats in de Beeldentuin in Garderen. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten). Meer informatie over ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op www.zandsculpturen.nl (auto kunt u gratis parkeren en het gehele park is rolstoelvriendelijk).