Logo — Garderen

Nieuws

Noorse geeft ‘open toren concert’ in Garderense Dorpskerk

22 jul, 2016
Noorse geeft ‘open toren concert’ in Garderense Dorpskerk —

Op woensdag 27 juli 2016 zal het in het centrum van Garderen weer gezellig druk zijn. Dan wordt namelijk de eerste van twee familie-braderieën van dit jaar gehouden en het belooft weer een bruisende dag te worden. Rondom de Hervormde Kerk zullen meer dan tachtig kramen staan en naar verwachting zal menigeen zijn ogen uitkijken naar alles wat staat uitgestald en wordt aangeboden. Toch is er die dag niet alleen veel te zien: er zal ook iets moois zijn om naar te luisteren. Iets dat eigenlijk best opmerkelijk genoemd mag worden: het carillon van Garderen zal namelijk van zich laten horen… en dat gebeurt niet elke dag!

Advertentie
YouTap

In 2006 werd de huidige beiaard in gebruik genomen en deze druk bezochte dag biedt daarom een prachtige gelegenheid om nu, tien jaar later, het instrument tot klinken te laten brengen. En dat door een beiaardier van grote klasse. Niemand minder dan Laura Marie Rueslåtten zal van 15.00 uur tot 17.00 uur de inwoners en de bezoekers van Garderen laten genieten van de sprankelende klanken van de 44 klokken van deze welluidende beiaard. Als stadsbeiaardier van Oslo weet zij met vaardige en professionele handen de mooiste composities aan dit schitterende instrument te ontfutselen. Het publiek is die dag zelfs welkom in de toren en mag deze getalenteerde beiaardier ‘op de vingers kijken’.

Laura Marie Rueslåtten is beiaardier van de Uranienborg-kerk en de kathedraal van Oslo in Noorwegen. Ze studeerde beiaard in Løgumkloster (Denemarken) en behaalde haar diploma in 2009. Laura Marie beëindigde haar studie met het behalen van haar solistenexamen in 2011.

Rueslåtten richt zich op de artistieke diversiteit van de beiaard en speelt voor kunsttentoonstellingen, dans en diverse speciale gelegenheden. Daarnaast was zij werkzaam als organist in Amerika, Noorwegen en Denemarken. Laura Marie Rueslåtten is ook gecertificeerd in wijnproeven op het WSET AC niveau en verzorgt wijnproeverijconcerten met wijnen die passen bij bepaalde harmonieën in de muziek. Ook voert zij concerten uit met andere artiesten, zoals dans en jazzband.